Korjaustoimenpiteet valitaan kohteen mukaisesti
Lue lisää korjauspalveluista »

Radonimuri ja -kaivo kaikkiin kohteisiin

Meiltä löytyy kaikkiin tarpeisiin oikea radonimuri ja -kaivo yrityksille, taloyhtiöille ja yksityisille. Asennukset suoritetaan aina alan kokeneiden ammattilaisten toimesta ja parhaita standardeja noudattaen.

Kun haluat varmistaa, että kiinteistösi on radonturvallinen lähetä meille sähköpostia tai soita!
Pyydä tarjousPuh. 010 325 3340.


Radonimuri eli imupiste

Radonimuri on talon sisäpuolelle asennettu imupiste, millä imetään ilmaa lattialaatan alta. Laatan alle syntyneen alipaineen johdosta radonpitoisen ilman virtaus sisätiloihin muista epätiiveyskohdista vähenee. Imupisteen vaikutusalue on yleensä noin yksi asunto. Vaikutusalueeseen vaikuttaa merkittävästi lattialaatan alustäytön rakennekerrokset, maa-aines sekä anturalinjat.

Vuoto-ongelmien hallinta

Sisälle asennettavien laitteiden yleisin haitta on maasta imettävän radonpitoisen ilman vuotaminen puhaltimista tai kanavan liitoskohdista asuntoon. Tuotekehityksemme tuloksena tähänkin ongelmaan on ratkaisu olemassa. Imupisteeseen voidaan asentaa hyvällä hyötysuhteella toimiva EC puhallin mikä mahdollistaa käyttökustannusten minimoimisen. Tällöin sähkönkulutus pysyy hallinnassa ja imupisteen toimintaan tarvittavan sähkön käyttökulut ovat yleensä reilusti alle sata euroa vuodessa.


Radonkaivo

Radonkaivo on pääsääntöisesti talon ulkopuolelle asennettu järjestelmä. Radonkaivon vaikutusalueeseen vaikuttaa merkittävästi maaperän koostumus sekä puhaltimen teho. Oikein sijoitetulla ja laadukkaasti valmistetulla radonkaivolla päästään yleisesti hyviin tuloksiin karkeilla maalajeilla ja se on erityisesti korkeiden radonpitoisuuksien alueella (soraharjut) tärkein ja käytetyin korjaustapa.

Puhaltimen teho

Radonkaivojen kanavapuhaltimien tehot alkavat 150 W ylöspäin ja asennussyvyys on usein noin 2-4 metriä riippuen perustus syvyydestä. Mittausten perusteella radonkaivo poistaa maaperästä useita kuutioita ilmaa minuutista. Tästä syystä matalien kaivojen asennuksessa on aina tarkistettava kaivon aiheuttama maaperän viileneminen talvella, ettei routavaurioita pääse syntymään.

Sähkönkulutus ja kustannukset

Radonkaivoissa käytettävät puhaltimet ovat hyötysuhteeltaan varsin huonoja (kanavapuhallin). Yhden kaivon toimitaan tarvittavan sähkön käyttökulut voivat olla useita satoja euroja vuodessa. Käyttökustannusten minimoimiseksi on suoritettava säätömittaukset, jotta laitteistoa ei turhaan käytetä liian suurella teholla.


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja pyydä lisätietoja. Etsitään yhdessä tarpeisiisi sopiva ratkaisu!
Katso yhteystietomme »

Luotettava kumppani logo STUK logo Veronumero logo

Copyright © 2024